L'Ajuntament de la Ràpita posa en marxa el portal de transparència

El nou web es troba en fase d’elaboració

Redacció
06 d'abril del 2016
Actualitzat a les 12:47h
Imatge del nou portal de transparència de la Ràpita.
Imatge del nou portal de transparència de la Ràpita.

Imatge del nou portal de transparència de la Ràpita.



L’Ajuntament de la Ràpita ja ha activat el nou Portal de Transparència, l’objectiu del qual és facilitar l’accés a la informació pública a la ciutadania d’una manera estructurada, permanent i actualitzada. Segons el regidor d’Ensenyament, Transparència i Noves Tecnologies, Àlex Cervera, es tracta de “posar a disposició de la ciutadania tota la informació relacionada amb el consistori i garantir el dret d’accés a la informació de qualsevol persona”. D’esta manera, es complix amb el que marca la Llei 19/2014 de Transparència, aprovada pel Parlament de Catalunya, sobre informació pública. A tall d’exemple, amb la posada en marxa del nou portal, es podrà consultar per primera vegada la declaració de béns i activitats de tots els regidors i regidores del consistori.

Actualment, hi ha disponible al portal web un 64,5 % de la informació, però, segons ha avançat Cervera, “s’està treballant per anar incorporant progressivament tota la informació amb l’objectiu que dins l’exercici 2016 es puga complir amb el 100 % dels indicadors que es demanen”.

Al Portal de Transparència, el ciutadà podrà trobar informació relativa als àmbits institucional i organitzativa, de gestió econòmica, d’acció de govern i normativa, sobre contractes, convenis i subvencions i el catàleg de serveis i tràmits. A més, també engloba el tauler d’edictes i el perfil del contractant i un apartat participatiu de queixes i suggeriments.

Per posar en funcionament esta nova eina, l’Ajuntament de la Ràpita ha utilitzat el servei del portal de transparència que ha facilitat gratuïtament el Consorci AOC als ens locals. S’hi pot accedir des de la seu electrònica i també mitjançant un enllaç destacat a la pàgina principal del web municipal www.larapita.cat.

Prèviament a l’activació d’este portal web, l’Ajuntament de la Ràpita s’ha adherit al Decàleg de Bones Pràctiques de la Comunicació Local Pública i ha aprovat el Codi ètic de bon govern i transparència, mitjançant el qual les actuacions dels servidors públics es regixen pels principis d’eficàcia, imparcialitat, austeritat i responsabilitat; s’incrementa la transparència d’esta institució i es garantix l’accés a la informació per part de la ciutadania.